google-resultaten verwijderen

Google gegevens verwijderen

Het is u vast weleens overkomen: in Google is een negatief artikel verschenen waarin uw professionele carrière en/of uw bedrijfsimago wordt aangetast. Zeker wanneer er incorrecte informatie of een onvolledig artikel is gepubliceerd.

En waar veel andere berichten en meldingen na verloop van tijd vanzelf verdwijnen, lijkt alles op internet een levenslange houdbaarheid te hebben. Gelukkig behoort het verwijderen van Google-resultaten nog altijd tot de mogelijkheden. White Canvas helpt u er graag mee. Hoe dat precies werkt, leest u hieronder.

Ontvang een online reputatieanalyse

Naam uit Google verwijderen

Vooropgesteld: het is niet gemakkelijk om resultaten uit de archieven van Google te laten verdwijnen. Toch is het mogelijk. U heeft namelijk het vergeetrecht; het recht om te eisen dat persoonsgegevens worden verwijderd en niet verder worden verspreid. Dit vergeetrecht is ook van toepassing op zoekmachines als Google.

Een beroep doen op het vergeetrecht zorgt er niet voor dat uw naam volledig wordt verwijderd van het internet, maar kan er wel voor zorgen dat de zoekresultaten die hieraan gelinkt zijn worden verwijderd. Kortom, de bron blijft wel ergens bestaan, maar een zoekmachine als Google mag mensen er niet meer naar doorverwijzen als zij zoeken op uw naam. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. White Canvas is volledig geïnformeerd en specialist op dit gebied.

Naam verwijderen uit Google
Google pagina op smartphone

Voorwaarden voor het gebruik van het vergeetrecht

U kunt niet zonder geldige reden Google-resultaten laten verwijderen. Het Europees Hof heeft bepaald dat links naar pagina’s die naar boven komen wanneer op een naam wordt gezocht, verwijderd moeten worden als verwijzingen onjuist, onvolledig, verouderd, irrelevant of bovenmatig zijn.

Een specifieke verwijzing uit de Google-resultaten verwijderen heeft nogal wat voeten in de aarde. Daarom is dat iets waar White Canvas u graag bij helpt. En we doen meer. Wij kunnen uw reputatie online monitoren en waar nodig actie ondernemen. Ook kunnen we ervoor zorgen dat ongewenste zoekresultaten een lagere ranking krijgen en daardoor minder goed zichtbaar zijn.

Direct meer informatie?

Wilt u voorkomen dat uw verleden op welke manier dan ook in de weg staat van uw persoonlijke of professionele groei en wilt u dat bereiken door ongewenste zoekresultaten uit Google te verwijderen? Dan zijn wij u graag van dienst. White Canvas is immers al meer dan een decennium dé expert in online reputatiemanagement.

Wij kunnen u helpen bij het preventief monitoren en beschermen van uw online reputatie, maar ook bij het verwijderen van negatieve Google-zoekresultaten.

Meer weten? Vraag een vrijblijvende reputatieanalyse aan.

Meer informatie white canvas