Online reputatiemanagement

Online reputatiemanagement

Met de intrede van het digitale tijdperk is het online reputatiemanagement de afgelopen twintig jaar sterk veranderd. Google maakt de belangrijkste gebeurtenissen in ons leven, zowel privé als zakelijk, online toegankelijk. De opstellers van deze informatie zijn echter nauwelijks gebonden aan regels. Bovendien kunnen ze hun berichten anoniem publiceren; er bestaat geen hoor en wederhoor op internet. Iedereen heeft de mogelijkheid om de reputatie van anderen in een kwaad daglicht te stellen. Dit maakt online reputatiemanagement noodzakelijk.

Kern van de zaak is de positieve berichtgeving te optimaliseren en de negatieve zoekresultaten te bestrijden. Zo creëren we een positieve online reputatie voor onze klanten. Met onze in-house gebouwde software, onze reputatiemonitor, monitoren we uw persoons- of bedrijfsnaam. Dit doen onze medewerkers 24/7, waardoor we nieuwe negatieve berichtgeving direct opmerken. Zodra dit zich voordoet, ondernemen de medewerkers van White Canvas direct actie.

Ontvang een online reputatieanalyse

S.I.L.K. Technology®

Het monitoren en de werkwijze vindt plaats op basis van de S.I.L.K. Technology® methode. Onze software-engineers ontwikkelden deze unieke technologie speciaal voor personen en bedrijven die reputatieschade ondervinden door ongewenste zoekresultaten. De S.I.L.K. Technology® zorgt ervoor dat reputatiemanagementtrajecten op een correcte en effectieve manier worden uitgevoerd. De technologie doorloopt vier fases: Search, Identify, Lowering ranking, Keeping them there.

Search

De S.I.L.K. Technology® monitort continue het web en registreert zoekresultaten die op de door ons vastgestelde zoektermen (uw naam, bedrijfsnaam) verschijnen.

Identify

Onze analisten identificeren de nieuwe meldingen en beoordelen het sentiment van het zoekresultaat. Dit zal fungeren als basis voor de strategiebepaling.

Lowering ranking

Uit onderzoek blijkt dat bij 98 procent van de zoekopdrachten in Google enkel de eerste resultatenpagina wordt bekeken. De S.I.L.K. Technology® methode zorgt ervoor dat negatieve meldingen steeds verder naar steeds lagere pagina’s worden gemigreerd, waardoor ze feitelijk niet meer worden opgemerkt.

Keeping them there

Het is zaak om de desbetreffende zoekopdracht(en) een periode te blijven monitoren. Zo nodig kunnen er vervolgacties ondernomen worden. In het geval dat door de Google spiders ongewenste artikelen de eerste resultatenpagina bereiken, kunnen er tijdig acties worden uitgevoerd. Dit routine-onderhoud is een integraal onderdeel van de technologie.